2015. december 19., szombat

No, no, no

Azt kell, hogy mondjam tök jól elvoltunk e nélkül a szó nélkül. Öröm és boldogság volt az élet. De komolyan. Mondjuk nem értem hogyan húztuk ennyire sokáig, hogy kimondja ici-pici csírázó személyiségének eme független kis szegletét.

- Ficánka, gyere egyél reggelit.
- No.
- Finom, a kedvenced.
- No.
- Ugyan már! Hát, most csináltam.
- No.
- Légyszíves...
- No, no, no, nem.

És mostantól minden így megy. Az altatás, az etetés, a játszóterezés, a bevásárlás, a birkózás... stb. Bármi, ahol kérdés felvetődik, ott a válasz, a konok: no. Ha erőltetjük, akkor a no megsokszorozódása, plusz nem. Vagy sikítás. 

Szerintem elkezdtük a dackorszakot.

6 megjegyzés:

  1. Nem hangzik jól:(
    Majd biztosan hamar elmúlik. Mit mond erre a szakirodalom (meg a többi anyuka), mit kell ilyenkor csinálni? Erőltetni? Ráhagyni?

    VálaszTörlés
  2. Próbálgatja a határokat, mi pedig megmutatjuk neki, hogy a mi családunkban hol is vannak ezek. Legalábbis én így gondolom. ;) Evést nem erőltetjük, mert marha kicsi az esélye, hogy éhen halna, ha mondjuk nem 9 órakor reggelizne. Ha a napközbeni alvási eltolja fél órával, ám legyen. Esti lefekvés ideje viszont nem vita tárgya. Ahogyan az sem, hogy nem nyúlhat a konnektorba, nem futhat ki az útra... vagyis csak ésszerűen. Az már más tészta, hogy a számunkra ésszerű dolgokat heves no-no-zás kíséri. (halk sóhaj - azt mondják idővel kinővi... akkor meg lesz más... tiszta öröm az élet ;) )

    VálaszTörlés
  3. Boni mondja ugyan h nem (non, non!) de kozbe meg csinalja, amit kell. Vagy kis keressel ra lehet venni, vagy mondjuk varni kell 5 percet. Szoval meg lehet vele targyalni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Simán előfordul, hogy hevesen tiltakozik, közben meg mégis megcsinálja. :) Tárgyalni még nem nagyon lehet vele, egy idő után beletörődés van mindkét részről.
      Mondjuk azt a sóhajt tanítani kéne, ahogyan a játszótérről "haza kényszerítjük", ő meg a tiltakozástól kifulladva sóhajtozik a babakocsiban. :D

      Törlés
  4. szerintem ha jól kezelitek (és ahogy elnézem tök jól kezelitek), akkor ez egy egész vicces (nekünk, nem nektek :D) és gyors kis dackorszak lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gyorsaságában nem vagyok biztos, de vicceségben biztosan csúcsot döntünk. :)

      Törlés