2016. január 21., csütörtök

F* you

Valahányszor elolvasok vagy meghallgatok egy tanácsot, arról, hogy hogyan aludjon végig egy éjszakát Ficánka, vagy egyáltalán aludjon, azt gondolom: bazdmeg, bazdmeg, bazdmeg, nagyonbazdmeg.

De természetesen nem mondom ki hangosan, mert nagyon kedves ember vagyok, aki illedelmes és udvarias. Igazán kár, hogy az arcom elárulja, hogy mit gondolok, illetve, hogy mennyire botrányosan fáradt vagyok. Mostanában már BB krémet is használok, ha megyek valahová és nem iszom kólát és/vagy kávét nyilvánosan. És mindig nagyokat nevetek, mert olyankor nem látszanak a fekete karikák a szemem alatt. De sajnos akkor sem tudom kivédeni a kérdést: Jaj, csak nem fáradt vagy? Olyan nyúzottnak látszol... még mindig nem alszik? És akkor megint jönnek a tanácsok...

Másik kedvenc kérdésem: mikor költöztök? Ilyenkor legszívesebben hangosan felzokognék. 

9 megjegyzés:

  1. Nézd a jó oldalát: te legalább TÉNYLEG fáradt vagy. Tőlem, ha kialszom is magam, azt kérdezik: te jó ég, miért vagy ennyire fáradt?!

    VálaszTörlés
  2. Jaj, azok a tanácsok. Múltkor belekerültem egy szituba, és majdnem elkezdtem én is, hogy "azt mondják ilyenkor az a legjobb, ha..." de szerencsére észbe kaptam hamar.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de ismerős helyzet! :) képzeld, nekem még a férjem is hitetlenkedett, hogy ilyen rosszalvó a kislányunk, ezért megkérdezte a gyerekorvost (!) hogy ez mi. A dokinéni pedig azt mondta, ha volt ilyen rosszalvó (konkrétan kevés alvásigényű) a családban, akkor azt örökölte. Erre nagyot nevettünk, mert a férjem a családi krónika szerint pontosan ilyen volt. :)) De az első gyerekünk szuper alvó, úgyhogy még családon belül is van többféle (hátha ez vigasztal) Kitartást Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az anyukám ezt hívja revansnak. Mert a családban én vagyok/voltam/leszek/lennék a rossz alvó, babaként volt, hogy egy egész hetet kihagytam. Szegény anyukám egy csomó helyen megfordult velem, hogy segítsenek rajta, mert nem alszom. Ha belegondolok nálunk ennyire nem súlyos, de azért már nagyon szeretnék legalább 3-4 órát egyben aludni.

      Törlés
    2. Nalunk volt ido, amikor 30 percnel tobbet hetekig nem aludt egyben a Lany. Aztan 21 honapos kora ota vegigalszik idonkent egy egesz ejszakat is:) kitartas, lesz jobb!

      Törlés
    3. 1-2 órát alszik egyben, mióta megszületett, néha csak fél órákat. Ma pl. semmit sem aludt napközben, és még most este 9-kor is úgy pörög, hogy az valami elképesztő. Per pillanat a konyhában fel-alá rohangál, sikoltozva. És már most tudom, hogy iszonyú kemény éjszakám lesz vele.

      Törlés
  4. Együttérzek, én másfél évig nem aludtam 2 óránál többet egyben és még mindig nem hevertem ki teljesen, pedig kétéves korában elkezdett aludni a Lány és már két és fél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó ezt hallani, mert ilyenkor legalább látom a fényt az alagút végén!

      Szoktam olyanokat mondogatni, hogy kamasz korában meg azon fogok sóhajtozni, hogy másszon már ki az ágyból. De az igazság az, hogy addig még minimum 14 és fél év van...

      Törlés