2016. március 9., szerda

Ipswich Community Playbus

Szabadidőmben a neten lógok (már, amikor engedi és nem dob le, mert normális netünk még mindig nincs. Igazából ez is megérne egy blogbejegyzést.) és próbálom felderíteni milyen szórakozási lehetőségeink vannak a környéken Ficánkának és nekem. A legnagyobb ámulatom még mindig az, hogy a children centerek, nursery-k, könyvtárak programjaik mind ingyenesek. Ezekért Londonban 3-10 fontot simán otthagytam. Most persze nem azért a 3 fontért, de mennyire jobban esik már, ha azt mondják szívesen látunk és mivel tudjuk, hogy nincs vagy vélhetőleg kevés jövedelmed van, mert otthon vagy a gyerekeddel, hát, gyere ingyen. Most látom, hogy Londonban mennyire a pénz mozgatott mindent.

Jövő héten ellátogatunk a children centerbe, ahova tartozunk, megnézzük magunknak a játszó csoportjukat. Most pénteken szeretnék ellátogatni az egyik legjobbnak mondott helyre. Nagyon sok reményt fűzök hozzá, mert a netes riportok szerint fantasztikusan összetartó csoport, akik szívesen látnak új tagokat és szuper softplayük van. Ujjak keresztbe.

Tegnap elmentünk megnézni a Buszt. A busz minden nap máshol parkol, kedd délelőttönként kb. 5 perc sétára tőlünk, a Griffin Wharf-nál. Ficánkát már azzal meg lehetett venni, hogy ez egy busz, citromsárgára festve, szemekkel. Belül meg egy komplett játszószoba, homokozóval, festékekkel, kirakósokkal, autókkal, csúszdával, könyvekkel, játék postahivatallal, beöltözős kosztümökkel, játék konyhasarokkal. Mit ne mondjak, őrület a köbön és mindez ingyen. Komolyan meg voltam lepve, hogy ehhez képest nem volt zsúfolt, nem tülekedtek az anyukák és a gyerekek egymás hegyén-hátán. A személyzet mindekit a nevén szólított, látszott, hogy összeszokott banda. Velünk nagyon kedvesek voltak, mindenkinek volt hozzánk egy-egy kedves szava, érdeklődtek, mosolyogtak, próbálták Ficánkát is bevonni a játékba. Egyszerűen teljesen másként viselkedtek, mint Londonban megszoktuk. E. mindezt gyanakvással kezeli, én viszont szabályszerű sokkot kapok és érzem, hogy visszatér az emberekbe vetett hitem. Az pedig egyszerűen csuda klassz, hogy Ficánkát feltölti a móka, elfelejt minden dackorszakos nyűglődést és csak játszik önfeledten.

3 megjegyzés:

  1. Mi a baj a nettel?
    Nagyon ajanlom a BT-t, en meg koltozes elott megrendeltem, igy hetfon koltoztem, es penteken bekotottek, Infinity, hasit, mint allat! :)
    Es tetszett, hogy vegig lesms-eztek mindent, szinte pontrol pontra "kozvetitettek", mikor er ide a szakember, es mikor mit csinal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bt volt 3-4 éve, de utáltuk, hol volt net, hol meg nem. Virgin-re váltottunk és szuper volt. Ide is az akartunk, de szerintük nem tudják átfúrni a falat, mert túl vastag. Mondtuk nekik, hogy át van fúrva, csak be kell húzni a vezetéket. Erre az volt a válasz, hogy pont egy kereszteződésben(!) lakunk, ezért nem tudják. Már egy hónapja mélezgetünk, telefonálunk nekik minden nap. Meguntuk. Pár napja regisztráltunk a Bt-nél, hamarosan küldik a routert és végre lesz netünk.

      Törlés
  2. Ez a busz nagyon cuki. Hát ha egy ilyen közlekedne itt is, egyből váltanék az autóról. :)

    VálaszTörlés