2014. szeptember 21., vasárnap

Differences

Most elmesélem nektek a különbséget az angol és a magyar nagymama között. Igazából borzasztóan le is lehet egyszerűsíteni a különbséget, nem lenne fontos külön posztot írni róla. A magyar nagymama az, aki énekel, táncol, idétlen képeket vág, órákig sétál fel-alá egy nyugtalan babával a karján, ha kell, nem csinál nagy ügyet egy síró gyerek láttán és szó nélkül tisztába teszi, ha arról van szó.

Az angol nagymama egyfolytába a szomszédokat lesi. Ha a gyerek sír, biztosan ránkhívják a gyámügyet. Csak új holmit vehetünk, felejtsd el a second hand-et, mert mit szólnak a szomszédok. Kertbe nem lehet kiülni, mert mit szólnak a szomszédok, ha megnyikkan. Nem énekel, nem járkál, nem szórakoztat, maximum mosolyog rá. Nem teszi tisztába, mert az az anya dolga (akkor is, ha az éppen az orvossal beszélget). Annyit hajlandó, hogy megfogja a gyereket, mikor az mosolyog. Ha már nem, átadja, mert a síró gyerek félreértésekre adhat okot, ráhívhatom a rendőrséget bántalmazásért. Ne firtassátok, ez Anglia. Buzi nehezen tanultam meg azt is, hogy ha egy gyerek elesik előtted, nem mész oda, hanem kikerülöd, és maximum foghegyről odaveted neki, hogy: Are you alright? Hozzányúlni nem szabad, mert a végén rádvernek egy bántalmazást.

És az én angol anyósom mereven tartja is magát ehhez. Gyönyörű napokat élünk meg együtt. Szerencse, hogy még egy hétig itt van nekem az Anyukám.

4 megjegyzés:

  1. Mit szólnának ezek az angolok hozzám. Amint a kezembe veszek egy gyereket, az rámnéz, éa azonnal bőgni kezd :)
    Anyóspajtás csak felenged egyszer. Próbáltad már kitenni a napra?

    VálaszTörlés
  2. Vannak jobb napjai, olyankor pl. képes mosolyogni is Ficánkára. És tegnap tisztába tette, egészen megdöbbentő volt.

    VálaszTörlés
  3. Oh my. Mi lesz itt karácsonyra.

    VálaszTörlés
  4. Talán kibök egy mondókát. Vagy nem. :)

    VálaszTörlés