2015. március 28., szombat

End of my maternity

Elvileg két hét múlva fel kéne hívnom a főnökömet, hogy június elején vissza megyek e dolgozni. Ez alatt a két hét alatt előre kéne látnom, azt, amit most nem. Miszerint eszik e Ficánka szilárd ételt, el van e anyatej nélkül és képes e aludni nélkülem és a mellem nélkül. Illetve végigalussza e az éjszakát, hogy tudjak pihenni.

Jelenleg mellen alszik el. Rossz éjszakáin 5-8-szor kel, főleg, ha jön a foga (kérdés: fogzani fog e akkor, mikor dolgozom? válasz: nyilván). Nincs egyetlen kiváltott étkezése se. 8 hónapos. Anyósom, Anyukám szerint erőltessem. Én meg leginkább azt szeretném, ha később nem lennének étkezési zavarai, azért, mert rá lett valami erőltetve, amit nem akart.

És ki vigyázzon rá? Nagyszülők, akik napokig felénk se néznek, hiába lakunk egy házban? Childminder? Hol találok megbízható cm-et ilyen rövöd idő alatt, és főleg mennyiért? Nursery? No f*ing way! Kifizetni se tudjuk.

Ha itt élne az Anyukám mennyivel könnyebb lenne... de nem él itt, nekem meg el kell döntenem, hogy szerintem két hónap múlva Ficánka elég felnőtt lesz e ahhoz, hogy akár részmunkaidőben visszamenjek dolgozni vagy egyszerűen közöljem velük, hogy felmondok.

Istenem, valaki döntsön helyettem.

5 megjegyzés:

  1. Az a nursery. Ami annyiba kerül, mint a fizetés, amit hazaviszek. Ingyenes nincs. Ez nem Magyarország. :/

    VálaszTörlés
  2. Legyél francia, lazulj le, menj vissza dolgozni, Ficánkának nem lesznek evési zavarai, ha meg lesznek, az az átkozott Nutella hibája lesz.

    Ha úgy érzed, hogy a jövendőbeli férj elfogadja, hogy nem mész vissza dolgozni kost júniusban, akkor ne menj! De ne váljatok el emiatt később, mert ott is az a módi, hogy igenis vissza kell menni!

    VálaszTörlés
  3. Ez a dolog kicsit még árnyaltabb, majd írok egy hosszabb bejegyzést, ha sikerült lefutnom azokat a köröket, amiket még le kell.

    Jelenleg azt sem tudom hol áll a fejem. Ráadásul Ficánka újraéli a hiszti időszakát, amitől a sírás kerülget.

    VálaszTörlés