2015. március 22., vasárnap

Engagement

Bahhh... tudom, hogy erre a bejegyzésre vártok már napok óta. Kicsit sem vagytok kiismerhetetlenek. És mosolygó fejecske.

Aki régebbről olvas, az tudja, hogy E. nagyjából már a harmadik randinkon esküvőt vízionált, én meg pánikrohamot kaptam, mert két igen elbénázott, hosszú kapcsolat után egyetlen porcikám sem vágyott gyűrűre. Aztán összeköltöztünk és meglepő módon, irtó gyorsan összehoztuk Ficánkát. Nah, akkor elgondolkoztam, hogy bizony jó lenne összeházasodni, már csak azért is, hogy könnyebb legyen a papírokat intézni. El is kezdtük szervezni, de pikk-pakk akkora lettem, mint egy kisebb mammut, így megegyeztünk abban, hogy Ficánka születésekor újra tárgyaljuk a dolgot. Nos, Ficánka születésekor egyikünk sem volt olyan állapotban, hogy esküvőről beszélhessünk, nagyjából csak a túlélésre játszottunk. Szó szerint.

Aztán nekem ki is ment a fejemből a dolog, lefoglaltak a mindennapok. Múlt hét pénteken meglátogatott N., a volt munkatársnőm. Könnyek között mesélte, hogy 7 éves évfordulójuk volt előző nap és a jeles alkalomra egy nagy büdös semmit kapott a párjától. Amikor megkérdezte tőle, hogy mégis mi a franc ez, akkor a csávó csak annyit válaszolt: mégis mire vártál, gyűrűre? Rézi barátnődnek sincs, pedig ő már szült is. Erre N. megkérdezte, hogy akkor először mi is gyereket tervezünk, utána esküvőt? Mire a srác kiröhögte, hogy tök nyilvánvaló, hogy ő nem akar gyereket, mert még nem áll készen. N. sírdogált egy kicsit, miközben E. hazajött, így neki is el kellett mesélnünk a történetet.

Miután N. hazament, nem is nagyon került szóba köztünk a dolog, csak annyira, hogy sajnáltuk őt, hogy P. ilyen csúnyán lerázta és megegyeztünk abban, hogy csúnya dolog volt velünk takaróznia. 

Másnap átlagos szombati napra ébredtünk. Ficánka etetés, reggeli, tv nézés, Ficánka etetés, altatás. Aztán E. szólt, hogy öltözzek, mert neki kell egy-két dolog a bevásárló központból. Elkocsiztunk Wood Greenbe, betérünk pár üzletbe, majd megálltunk egy ékszer üzlet előtt, E. kérdezgetett, hogy melyik tetszik. Mondtam, hogy szerintem mindegyik irtó drága, felesleges ilyesmin gondolkodnia. De csak erősködött, hogy mutassak rá, melyik tetszik. Háromra mutattam, hogy nah, azok tetszenek, erre ő meg besétált, hogy meg szeretnénk próbálni őket. Mindegyik csodaszép volt, egy különösen, de sajnos nem volt a méretemben, a hölgy szerint következő hét csürörtökre elkészülne, ha kérnénk. Mondtam, hogy csak próbáltunk, nem kérjük köszönjük, de mire E.-re néztem, ő már féltérdre ereszkedve nyújtotta a gyűrűt, hogy hozzá megyek e feleségül.

Bőgtem. Jesszusom, most is bőgök, miközben írok. Ugye, hogy erre nem lehet nemet mondani?! Így esett, hogy életemben másodszor, gyűrűs mennyasszony lettem. Azzal a különbséggel, hogy a mostani alkalommal egy szikrányi kétség sincs bennem, hogy szeretem és vele akarok élni.

Jó, hát ismertek... azért megkérdeztem, hogy csak N. miatt kérte e meg a kezem. Röhögött, de bevallotta, hogy elgondolkodott a dolgon és mivel volt köztünk egy megállapodás, miszerint Ficánka egy éves korára összeházasodunk elérkezettnek látta az időt. Még este sikerült beregisztrálnunk az önkormányzathoz is. Április 30-án lesz a házassági interjúnk, ahol eldől majd, hogy melyik napon lesz az esküvőnk. Izgi hónapjaink lesznek augusztusig.


11 megjegyzés:

  1. Én is mindjárt bőgök. :) Nagyon-nagyon örülök nektek. Elnek küldök egy külön puszit, csak azért, mert ilyen. Add át neki, légy szíves! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen. E. alapjáraton borzasztó romantikus, de most önmagán is túltett. A puszit átadtam. :)

    VálaszTörlés
  3. Óhh, végre :-))) Gratulálok!! :-*

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok! :))) milyen kő van benne? Tényleg szèp.

    A barátnőd meg remélem azonnal otthagyja a pasiját - innen üzenem neki! :)

    VálaszTörlés
  5. 7 db ici-pici gyémánt. :) Még soha sem volt gyémánt a kezemen... egyszerűen meseszép.

    A barátnőm elment haza, Magyarországra a pasijával egy hétre. Kíváncsi leszek mi lesz,ha visszajönnek.

    VálaszTörlés
  6. Ooo, azért olyan gyonyoru! Gondoltam h dájmondring :)

    VálaszTörlés
  7. Azért ez nem piskóta! Egy eljegyzési gyűrűtől hogy beindultak a kommentek. ;) Nincs kit tenni, mi nők nagyon szeretünk férjhez menni. Apukám mondta a férjemnek, az esküvő elött 1 nappal: " minden szombaton feleségül kellene venni a nőket, akkor 6 napig békén hagynának minket" :D

    VálaszTörlés
  8. Pedig, hogy tiltakoztam ellene! :) Jó, egy idő után már nem. :)

    Mindenkinek köszönöm/köszönjük a kedves kommenteket és főleg azt, hogy ilyen türelemmel és kitartással olvassátok a mi kis mini szappanoperánkat. :)

    VálaszTörlés