2015. április 15., szerda

Fuckthisshit

A tegnapi kiborulásom a legdurvább volt eddig. Üvöltve sírtam Ficánka játszószőnyegén összegömbölyödve, hogy az angol nagymama miért nem képes vigyázni az unokájára pár órát. Míg odahaza az anyukám majd belehal abba, hogy nem látja őt.

Mondjuk az nem igaz, hogy nem vigyáz rá... havi egyszer, két órát, amig E.-vel gyorsan ügyintézünk. Akkor is úgy fogad, hogy hol voltunk ilyen sokáig, én és a melleim, mert Ficánkát meg kell etetni. Ficánkát egyébként nem kell megszoptatni, mert már csak elalváshoz használ engem, napi háromszor, a többi fennálló időben viszont szórakoztatni kell, vagy sétálni vele, ha pedig éhes, megmelegíteni és szájába kanalazni az ételt. Mondhatni ilyen egyszerű az élet egy 8 hónapossal, leszámítva, hogy a szórakoztatás része a legkeményebb feladat. De legutóbb is csak másfél órán keresztül kellett volna megoldania, de kiborult attól, hogy Ficánka fél óra alvás után sírva követelt engem.

Én meg kiborulok attól, hogy magányos vagyok, napokig senki nem szól hozzám E.-n kívül, holott még két ember lakik ebben a házban. Kiborulok, attól, hogy egyetlen igazi társaságom a tabletem és a net. És kiborulok azon, hogy a tegnapi kiborulásom süket fülekre talált, mert 10 órakor megint kiléptek a kapun, mint minden áldott nap és annyit sem mondtak: fapapucs. Mert a tinédzser unokák ebédje, szórakoztatása és furikáztatása nyilván sokkal magasztosabb feladat, mint rámosolyogni egy 8 hónaposra.

11 megjegyzés:

  1. nincs városi játszóház nálatok?
    Fr.o-ban ott elég jól lehetett bratyizni, még a rideg franciákkal is.
    (na jó, annak idején nem ezt mondtam :D)

    nem az ilyen óriási, fizetős játszóházakra gondolok.

    játszótéren nálatok is bagóznak egymásra az anyukák?

    VálaszTörlés
  2. Játszótéren a kutya nem szól hozzám, leginkább úgy tűnik mindenkinek megvan a maga társasága. Magyar anyukákkal még nem találkoztam a játszón, de majd fülelek.

    Játszóházba holnap megyünk először, mert én borzasztó háklis vagyok a takonyban érlelt gyerekek látványára, így hideg időben ezt a szórakozást hanyagoltuk. De majd holnap!

    VálaszTörlés
  3. Ó, mintha houstoni énemet hallanám - annyira magányos voltam (és a gyerekek vagy négy hónaposak és két óránként ettek még, halálos volt), hogy a lakásunkkal szemben lévő kórház előtt fel-alá sétáltunk, hogy legalább lássak néha egy-egy embert. Próbálj valami örömöket találni (otthoni tornázás, főzőcskézés, nyelvtanulás, érdekes sorozat, érdekes könyv), ezek azért segítenek valamennyire. esetleg ha nem utálod és egy fél órára el tudsz valahogy szabadulni (tudom, hogy nehéz), akkor menj futni, az nagyon jót tesz a bánatoknak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvastam az akkori bejegyzeseidet és igen, pont olyan. Próbáltam egyébként a futást, de az vele a bajom, hogy az agyam is pörög ezerrel. Olyan testedzés kell, ami leszedálja az agyam is. Nekem ilyen a jóga, de arra a mostani körülmények miatt sajnos esélyem sincs.

      Törlés
  4. na ha már másért nem, hát ezért mennünk kell :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohhh milyen jó lenne együtt tekeregni a belvárosban! Gyertek, gyertek!

      Törlés
  5. Jaj, istenem, iszonyú nehéz lehet így... :(

    VálaszTörlés
  6. Nagyszülőket sétálni se lehet elküldeni a gyerekkel? Úgy értem, te felöltözteted, be a babakocsiba, anyósnak meg csak tologatnia kéne. A Papának már nálunk sincs valami sok türelme a kölkökhöz, még Mancival se játszik úgy ténylegesen, csak egyszerűen benyomja neki a tévét... viszont Picurt szereti tologatni, úgyhogy egy órát simán elvannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ficánkára vigyàzás náluk kimerült abban, hogy tartják az ölükben a gyereket, miközben a konyhában nézik a tvt. Pedig két utcával arrébb van egy gyönyörű park, hatalmas baba baràt játszótérrel (értsd: peluscserélő szoba, WC, kávézó, babahinta, külön homokozó, kismedence). És oda sem hajlandóak átmenni vele. Pedig imád hintázni.

      Törlés
  7. Öcsém, tortákat kell válogatni a blogodnak, hogy bizonyítsam, nem vagyok robot! Agyam eldobom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is akarok tortàkat válogatni! ;) Nekem semmit sem kell csinálnom, csak néha kérdez házszámokat.

      Törlés