2016. február 26., péntek

Home

Másfél hete élünk a mi kis templomunkban. Nem mondom, hogy zökkenőmentesen, mert bizony jönnek ki a ház hibái, amiket első megnézésre nem láttunk, sőt még második, harmadikra sem, de változatlanul imádjuk. Most éppen kisszobát szigetelünk, mert hideg, mint a jégverem. Meg függönyöket szerelünk fel, ami egy külön kihívás, mert 3 méter magas ablakunk van a nappaliban, plusz a karnist is fel kell szerelni, szóval létrát kell majd bérelnünk, mert oda még a mi loftlétránk sem ér fel és valószínűleg nekem kell hozzá függönyt varrnom. Csuhajjja.

Tegnap előtt éjjel pedig bejelzett az összes tűzjelző, vijjogott, villogott az egész ház. Majd összepisltem magam a félelemtől, Ficánka is ordított, mint akit nyúznak. Ráadásul a magas belmagasság miatt egyiket sem lehetett kézzel elérni, elő kellett venni a loftlétrát. Aztán nem működtek rajtuk a kikapcsoló gombok, így E.-nek áramtalanítania kellett... és persze kiderült, hogy nem csak árammal működnek, hanem elem is van bennük... Nem kívánom senkinek az a közel egy órát, amit a tűzjelzők elhallgatatásával töltöttük. Később kiderült, hogy E. jó ötletnek tartotta körbeszilikonozni a fürdőkádat még lefekvés előtt, aztán nyitva hagyta a fürdőszoba ajtaját, hogy szellőzzön ki az előszoba felé, csakhogy a folyóson lévő tűzjelző nem bírta a szilikon szagát és beriasztott. A másnapunkat új tűzjelzők beszerzésével és felszerelésével töltötük.

Egyébként más érdekes nem történt. Regisztráltunk a körzeti dokinál és a védőnőnél, aki majd hétfőn meg is látogat minket. Igazán kíváncsi leszek rá, tekintve, hogy Ficánkát 4 hónapos kora óta nem látta védőnő. Természetesen minden szokásos állapotfelmérésen, oltáson, mérésen voltunk, különféle orvosoknál és nővéreknél, de konkrétan a védőnőt 15 hónapja láttuk utoljára. Remélem nem lesz ebből probléma.

A várost is lassan felfedezzük. El kell mondanom, hogy gyönyörű. Az Orwell folyó szeli ketté, ezért a házunktól két perc sétára a jacht kikötő van, kicsit lejjebb a folyón pedig a teherkikötő, majd következik Felixstowe, ami már tengerpart. A belváros csodaszép, nagyon sok fagerendás régi épület, teljesen olyan, mint Oxford vagy Canterbury. És mindez alig öt perc sétára. A park, ahová Ficánkával járunk, még a londoni parkokon is túltesz, mert 
1. Van saját kastélya
2. Saját képtára, múzeuma, botanikus kertje
3. Még életemben ekkora és ilyen jól felszerelt játszótert nem láttam.
Egyébként gyakorlatilag kulturális sokkon esünk át, mióta itt élünk, mert mindenki udvarias, előzékeny és segítőkész és hát, ... (tudom, hogy nem szép dolog leírni, de...) fehér. És angol. Döbbenet.

4 megjegyzés:

  1. álomszerű lehet, ahgy leírad a várost:) képeket és képeket:)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, nagyon jól hangzik, a tűzriasztós zűr ellenére is! :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj de jó! Mármint hogy ilyen szép és jó a város! :)
    A házat meg majd csak kiismeritek, és hát mindenre van valami megoldás... Pár év múlva már csak röhögve fogjátok emlegetni az ilyeneket :)

    VálaszTörlés