2014. június 20., péntek

7 and the half


Hátizé... maradjunk annyiban, hogy nem igazán tudok elszámolni vele mikor is nőt meg ekkorára. Nagy. Mondjuk felülről nekem nem tűnik annyira hatalmasnak. Viszont a facebook-os képeken én is ledöbbentem. 

Lassan 11 kiló plusznál tartok, lassú vagyok, nehézkes, nyűgös, egyfolytában éhes és álmos. Lelkileg pedig borzasztó sérülékeny. Mondjuk ez nem újdonság, mert mióta babát várok kicsit kiszolgáltatotnak és sebezhetőnek érzem magam. Leginkább azért, mert nem én irányítok, hanem a testem, hihetelenül nincs kontrollom önmagam felett és őszintén nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy 2 havonta új nadrágot vegyek. Most is úgy vagyok vele, hogy istenem, már csak másfél hónap, azt már kibírom ezekkel a nadrágokkal. Aztán meg kénytelen vagyok az egész napomat fürdőköntösbe tölteni, mert nem jön rám semmi. És mivel a fürdőköntös még mindig nem túl elfogadott utcai viselet, kénytelen leszek feladni az elveimet.

Aztán még az is van, hogy zöldséget kell ennem és vörös húsokat, mert alacsony a vasam. Vagyis nem alacsony, de pont határérték és ha nem kapom össze magam, akkor kórházban szülök és nem szülőotthonban. Ez így leírva nem olyan nagy tragédia, de ha azt mondom, hogy a szülőszoba szép tágas, hatalmas káddal, labdával, babzsákkal, ülőpárnákkal, bordásfallal és ággyal, ellentétben a kórházzal, ahol az ágyamon és a kiságyon kívül csak a figyelő monitor van és jobb esetben még egy szék, akkor érthető az aggodalmam. Ennek ellenére utálom a zöldségeket és a vörös húsokat, így most olyan dolgokkal taktikázom, mint csicseri borsó, aszalt sárgabarack, meg persze vas tabletta.

És volt itt meglátogatni az Anyukám. Kicsit sűrűre sikerült a programunk, a facén meg lehet tekinteni. A Kew Garden csodaszép, de azt hiszem nem 7 és felesen kellett volna kipróbálnom. Jelenleg is pihenem az elmúlt 10 nap eseményeit, ami kb. azt jelenti, hogy két óránként bealszom egy másfél órára, ezért is lehet az, hogy ezt a bejegyzést már közel öt órája írom. Igen alacsony hatásfokkal működöm. Őszintén kezdem megérteni az egyik kolléganőm véleményét, miszerint inkább az első három hónap hányós rosszullétei, mint az utolsó két hónap gyötrelmei. Pedig nekem nincsenek is olyan panaszaim, mint vizesedés és társai. Szimplán csak nagy vagyok, mint egy elefánt vagy azok a helyes kis csüngő hasú malackák. 

7 megjegyzés:

  1. Szép nagy dudorod van :)
    Én már régóta szedek vastablettát, itthon egyből azt ajánlja a doki. Mondjuk nekem egy picivel a határérték alatt volt.
    Azt nem értem, miért ne szülhetnél szülőotthonban...

    VálaszTörlés
  2. Ugye? Igazán nem tudom, mikor nőt meg ekkorára. :)
    Az a furi, hogy a vírusommal simán szülhetek szülőotthonba, de alacsony vassal nem. Ez megint olyan angol furcsaság, amit nem tudok megmagyarázni.

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, elég furcsa, mert ha jól tudom, a vasnak azért van nagy jelentősége, mert most töltődnek fel a baba vasraktárai, aminek aztán fél éves koráig ki kell tartania. De nem tudok róla, hogy a szülésnél komplikációt jelentene az alacsony vas.

    VálaszTörlés
  4. (ha szereted) egyél májat, abban van vas dögivel, mondom én, az örök vashiányos :) és jó ég, hát mekkora pocó ez, mintha bármelyik pillanatban kipukkannál :)

    VálaszTörlés
  5. A máj is jó, de valami miatt azt nem lehet csak max. heti egyszer. Pedig esküszöm mondta a védőnő, hogy miért, de úgy megijedtem a zöldségek és vörös húsok említésétől, hogy elfelejtettem. :)

    Egyébként valóban úgy nézek ki, mint aki mindjárt kidurran és úgy is érzem magam. :)

    VálaszTörlés
  6. Én semmit nem tudok nyilatkozni vas-ügyben, de az biztos, hogy csodaszép vagy! (És elárulom neked, hogy Kriszta is az, ma meggyőződtem róla a molytalin!! :D ) Nagyon szorítok, hogy emelkedjen az a vas, amennyire csak kell, és hogy könnyen viseld az utolsó másfél hónapotokat!! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép vagy, Rézi! :)
    A vas az amennyire én tudom, a vörösvértestek termeléséhez kell, és most ugye kettőtöknek kell ilyet termelned :) Esetleg próbálj inni céklalevet (ne olyat, amiben csak az van, mert annak katasztrófaíze van), állítólag abban is van vérképzést segítő cucc :)

    VálaszTörlés