2015. március 3., kedd

Cupboard and lactoze

Vasárnap hajnalban nagy robbajjal összedőlt a pelenkázó asztal. El lehet képzelni azt az üvöltést. Vagyis, nem, nem lehet, mert a szívem facsarodik belé, órákba telt megvígasztalni. Szipogva, nyüsszögve feszült nekem a kis testével reggelig. Igazából nem gondoltuk, hogy ilyen véget ér a szekrény. Egy ideje már nem tudtuk kihúzni az alsó fiókot és a középső is kicsit csálén állt, de ki gondolta volna, hogy hajnalban egyszerűen összedől?!

Egyedül a teteje maradt meg épen, amin a szivacs van, a többi részéből egyszerűen kihulott minden alkatrész. Megcsinálni sem lehet. Ezért reggel első kanyarban elzarándokoltunk a skandináv áruházba, Malm-ot venni. Kiválasztottuk (3 vagy 4 fiókos, nagy dillemma, végül a 3 fiókos győzőtt, a 4 fiókos túl magas lett volna), kifizettük, hazahoztuk, összeraktuk. Tetejére tettük a megmaradt alkatrészt a másikból és voalá... van egy új pelenkázó asztalunk, ami ráadásul képes arra, - amire a másik soha nem volt- hogy befogadja Ficánka összes holmiát. Magic

Aztán következő hajnalban arra ébredtem, hogy hánynom kell. Vártam egy kicsit, hogy elmúljon. Legjobb taktikám, hogy ilyenkor nem mozdulok, hátha megunja és tovább áll. Sajnos Ficánka úgy döntött, hogy éhes, ezért muszáj volt felkelnem, megetetnem. Így a hányinger maradt. Végül még bele is aludtam. Aztán kimentem sírni a wc-be. Csak a padlóig jutottam, ott talált rám E. Egy darabig téblábolt körülöttem, hogy hogyan segíthetne. Messzire nem jutott, mert néhány pillanat múlva sztereóban használtam a wc-t és a mosdókagylót. Majd reggelig ezt megismételtem párszor. 

Viszont mondhatok egy jó hírt is. A nagyszülők most az egyszer remekeltek. Másnap meg sem bírtam mozdulni, annyira legyengültem (3 kiló, szevasz!). Ők pedig felváltva szórakoztatták Ficánkát, rám csak az etetés és az együttalvás hárult. Estére már tudtam két szelet pirítóst is enni, bezony. Kiderült az is, hogy anyós új szószt használt a bolognaihoz, viszont a hozzávalókat elfelejtette tanulmányozni. De most már legalább tudjuk, hogy a Tesco szószban laktóz van.

6 megjegyzés:

  1. Ó, te szegény! Ez a laktóz-érzékenység szörnyű lehet :(
    Meg Ficánkát is sajnálom. Ezek a picik úgy meg tudnak ijedni :(

    VálaszTörlés
  2. Uhhh, ez kemény hajnal volt nálad. Azóta jobban vagy, remélem!

    Pelenkázó meg miért pont hajnalban omlott össze? Bár jobb, mintha rajta lett volna Ficánka. Nem akkor pelusoztad, nem?

    Nagyszülőknek piros pont! ;)

    VálaszTörlés
  3. Minden rendben velünk, Ficánka is megnyugodott, nekem meg eltűnt a terhességi hájam, juhéééé! Azóta E. is laktózallergiát akar. :)

    Hogy a szekrény miért hajnalban adta meg magát, rejtély. Egy ideje már recsegett-ropogott csak úgy önmagában is, ezért pelenkázásra már nem is nagyon használtam. Szerencse a szerencsétlenségben. :)

    VálaszTörlés
  4. Huuu, en szovegértésből most nem remekeltem, mert csak nagz nehezen tudtam kihámozni h mi történt. Szóval Ficánka nem volt a pelenkazoasztalon, te oedig a laktoztol lettél ennyire rosszul? Te jo eg!!

    VálaszTörlés
  5. Nem, Ficánka, nem volt az asztalon. Békésen aludt az ágyában. Aztán robaj és üvöltés. Én meg durván laktóz allergiás vagyok.

    VálaszTörlés
  6. Hú, én még nem is hallottam ilyen mértékű laktózintoleranciáról. Nagyon sajnálom!

    VálaszTörlés