2015. február 22., vasárnap

Apple Band

Voltunk Alma Együttes koncerten. Kicsit be voltam tojva tőle, mert Ficánka még csak 7 hónapos, tapsolni, énekelni, táncolni nem tud, a figyelme limitált, így esélyes volt, hogy a felénél üvöltve követeli a hazamenetelt.

Korán odaértünk, mert kínai újév van a belvárosba, forgalom már korán reggel tisztára be volt állva. Üldögéltünk az előcsarnokban, váruk J.-t és a kislányát. Aztán E. elszaladt szenvicsekért és innivalóért. Közben meg be lehetett menni, de nekem hősiesen meg kellett várnom a bandát, mert J.-nél voltak a jegyek. A késés ellenére tök jó helyünk lett, négy sorral a színpad előtt, a szélén.

Szépen elhelyezkedtünk és minden erőnkkel a srácokra összpontosítottunk, hogy bírják ki a fél órát kezdésig. Igazi hősök voltak, egy nyikkanás nélkül tűrték az agyusztálásunkat. Aztán elkezdődött, jó hangosan, azt hittem Ficánka majd üvöltve próbál a hónom alá bújni, mint bármikor, ha valami hangos. De teljes meglepetésünkre totál lekötötte a figyelmét a színpad, a táncoló gyerek és a sok ember körülöttünk.

Egy pillanatra görbült le a szája és kezdett panaszosan bömbölni, mikor a felső páholyból valaki kupán találta egy gyerekcipővel. Szerencsére az ijedség nagyobb volt, mint a fájdalom, de így is percekig tartott, mire megnyugodott. A páholyból később lejött az anyuka és bocsánatot kért. Mondtam, hogy nagyobb bajunk sose legyen, de azért figyeljen oda, mert Ficánkánál sokkal kisebb babák is vannak körülöttünk. Később még valami leesett felülről, de addigra mi már szemfülesebbek voltunk és behúzodtunk a párkány alá.

A végén kórusban énekeltük a Nád a házam-ot és a Szülinapom. E. videóra is vette, látszott, hogy ő is élvezi. Iszonyú büszke vagyok, hogy Ficánkát is lekötötte. Édesem, annyira kifáradt, hogy már kifele az autó felé elaludt és hazáig durmolt. Majd evett, babakocsiba vágtuk és irány a vasárnapi állandó programunk a Farmers Market. Ahol a szokásos szendvicsünket ettük a szokásos limonádénkkal. Majd jól bőrig áztunk hazafele jövett, de azért egy kávé a Crouch End-i Costában még mindig belefért.

Most apa és fia együtt pihenik a kanapén a nap fáradalmait, míg én a kádban lazítok. Imádom az ilyen napokat. Kösz J. a jegyekért, ezer hála!

3 megjegyzés:

  1. Réz, megnéztem, hogy hol kávéztatok. ;) Éléggé tetszik, meg kell mondanom! :)

    A Nádaházamteteje is szuper lehetett, csípem, még ha nem is Prokofjevtől a Péter és a farkas. :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó környéken lakunk, nehéz lesz innen elmenni. Sok helyen laktam már Londonban, de ez igazi angol környék, parkokkal, kávézókkal, szuper boltokkal, még egy saját palotája is van a kerületnek, ahol régebben a BBC működött, Alexandra Palace, röviden: Ally Pally. És van dombunk is, amivel sok londoni nem büszkélkedhet! :)

    A nádaházamat egy 7 hónaposnak éppen elég kihívás. A Péter és a farkastól még kicsit messze vagyunk. :)

    VálaszTörlés
  3. Ally Pally :) Tetszik! Majd még mesélj ilyen kulisszatitkokat!

    Péter és a farkas vs nádaházam: de mondom, mindkettő jöhet! ;)

    VálaszTörlés