2015. február 13., péntek

Back again

Éppen csak visszaértünk, mikor oltári nagyot veszekedtünk. Felmerült részemről a szakítás gondolata is. Az, hogy ez az egész nem fog működni. Hogy soha sem működött és akkor, ott jó ötletnek tűnt elképzelni, hogy milyen jó lenne visszafutni Magyarországra, a védőhálóba.

Másnapra aztán jól megbetegedtem, láz, nátha, orrfújás, nem alvás. És ha lehet még jobban hiányzott Magyarország, és bőgtem, mint egy idióta, hülyegyerek Ficánka játszószőnyegén összegömbölyödve. Ekkor jött és átölelt, elmondta, hogy tudja, érzi, hogy szenvedek, de higgyem el, lesz jobb majd. Különköltözünk és minden nap brassóit eszünk, fagylalttal. Ficánka meg lóghat a csilláron és senki sem fog rászólni. A lakást pedig kontrollálatlanul ellephetik a játékai, amiket senki sem fog szekrénybe zárni és lesz hatalmas könyvespolcunk is.

Annyi szeretném hinni, hogy így lesz, de az abérleti díjakat és a rezsit számolgatva újra és újra elfog a félsz, hogy örökké ebben a szűk szobában maradunk, hárman. Ficánka meg innen fog egyetemre menni. Mi meg nyugdíjba.

Hát, ennyit arról, hogy posztot akartam írni, miért is volt jó otthon lenni. Jó volt. Elmúlt. Helló, szoba.

10 megjegyzés:

  1. Rézi, nem értem. Mi két szobás, nappalis lakást bérlünk 1050+rezsiért, a két fizuból + working tax creditből (ami a gyerek után jár) gyönyörűen kijön. Nem mondom, hogy ehetnénk mindennap brassóit vagy hogy állandóan megy a fűtés (ha-ha), de azért nem panaszkodhatunk.

    VálaszTörlés
  2. Jelenleg egy fizetésünk van és mivel a buzi nursery ugyanannyiba kerül, mint amennyi a fizetésem lenne, ez így is lesz. Egy fizetésből pedig nem ugrálhatunk.

    VálaszTörlés
  3. Kitartás!!!

    Ne szökj el Mo-ra! Irgalmatlan nehéz elszámolnod magaddal, ha a gyerek megkérdezi, hol a papa. Szóval, csigavér! Hunyd le szemeid és mondogasd magadnak, hogy ohmmmmmm! (Még ha nem is akartál elszökni, akkor is csigavér! ;) )

    VálaszTörlés
  4. En is azt mondom h kitartas!! Nekem ha visszajovunk, az elso nap mindig szornyu. Konkretan katasztrofa - pedig nem elek otthon 17 eve. Z-tol meg mar en is szamtalanszor el akartam valni hulyesegek miatt. Ha ez vigasztal! :)

    Nem kovettem az elejetol a blogod: E angol? Vagz magyar? Ha nem vagyok indiszkret :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm csajok a bíztatást, persze, hogy nem akarok megszökni Mo.-ra, csak akkor hirtelen pillanatnyi elmezavaromban jó ötletnek tűnt. Azóta már elmúlt.

    E. félig angol az anyukája révén, félig ciprusi török. Így lehet, hogy Ficánkának gyönyörű angol-magyar-angol-török neve van, amiért vagy imádni, vagy utálni fog minket egész életében. :)

    VálaszTörlés
  6. Huu, micsoda keverék, izgalmas!

    VálaszTörlés
  7. Most nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet ez az angol-magyar-angol-török név. :)

    VálaszTörlés
  8. Végül is nem titok :) Benedict Hunor Howard-Mustafa. Jah, és képzelj el hozzá egy fehér bőrű, sápadt gyereket, hatalmas kék szemekkel, szinte fehér hajjal, szempillákkal. :)

    VálaszTörlés
  9. Sose sajnáld, nem te tehetsz róla. :) Próbálom úgy felfogni, hogy így legalább tudunk egy kis pénzt spórolni. Rosszabb napjaimon pedig haza akarok menni...

    VálaszTörlés