2016. június 14., kedd

Always something

Újév szerint kettőnk közül, azért én írok blogot, mert velünk mindig történik valami. Néha komolyan azt kívánom, hogy velünk már ne történjen semmi, vagy ha történik az csillámpónis, habcsókos dolog legyen, egy kis rózsaszín, szikrázó festékkel.

Tegnap este Bebét fürdettem, mikor csöngettek. E. nyitott ajtót. Azt hittük a rendelt pelenkák jöttek meg, de az amazonos futár helyett, egy helyi részeg arc állt az ajtóban. Tudnotok kell, hogy a templom másik fele még mindig szeretetházként üzemel, ahol utcára került, lecsúszott emberek lakhatnak egy évig, úgy, hogy minimális bérleti díjat kell fizetniük, segítenek nekik állást keresni, visszailleszkedni a társadalomba. Soha semmi bajunk ne volt velük, teljesen elkülönül tőlük a mi templom részünk.

Erre tegnap ott áll egy az ajtóba... az ajtónkba, ami egy magas fal túloldalán van, egy szinte észrevehetetlen kapu mögött. És előadja, hogy ő lakott itt, az előző lakót is ismerte, nagyon örül, hogy ilyen aranyos család költözött ide. E. türelmesen végighallgatta, majd közölte vele, hogy a kapu a háta mögött van, arra lehet kimenni. A pasi hőbörgött egy sort, hogy ő csak örül, hogy megismert minket... majd kitántorgott a kapun és elment. E. nagyon feldúltan jött be hozzánk. Közölte, hogy most azonnal átmegy a szomszédba és jelenti az incidenst, mert dumálás közben a pasi többször is megpróbált belesni és beljebb jönni a házba, hiába hajtotta be E. az ajtót.

Ezután átment a szomszédba, szólt a recepción, hogy ez történt, ha tőlük jött át valaki, akkor jó lenne, ha elbeszélgetnének az ott lakókkal. Mi meg nem tehetünk mást, mint ezentúl zárjuk a kaput.

Ez szépen megadta az alaphangulatot az esténknek. Későn kerültünk ágyba, szerencsére harc nélkül. Mindenki hamar elaludt. Éjjel arra ébredtem, hogy valami furcsa. Áthajoltam Bebéhez. Nem hallottam, hogy lélegzik. Mellkasára tettem a kezem. Nem mozdult. Teljesen felébredtem. Felültem és kicsit megemeltem a testét. Életlen rongybabaként feküdt a karomban. Kicsit megráztam, ráfújtam az arcára. Semmi. Ekkor kirobbant belőlem a kiáltás, amire E. is felébredt. Visszatettem Bebét a matracára, és újból kicsit megmozgattam a vállát, miközben a nevén szólongattam.

Feleszmélt, kinyitotta a szemét, elmosolyodott, hangosan azt mondta, hogy: Mummy! Majd az oldalára fordult és aludt tovább. E. döbbenten bámult rám. Elmondtam, hogy nem lélegzett, bepánikoltam. Hívtuk a segélyvonalat. A doki meghallgatott minket, azt mondta figyeljük, de minden elmondásunk szerint a gyerek alszik, lélegzik. Ha megint hasonló történik, hívjuk őket, jönnek, de addig is reggelre szerez nekünk időpontot a dokinknál.

Semmit nem aludtam. Ültem az ágyán, néztem, kezemben a telefon. Aludt. Reggel a szokott időben kelt. Nem 4-kor, nem 7-kor, hanem 8-kor. Rohamtempóban reggeliztünk, rohantunk a dokihoz.

A doki alaposan megvizsgálta, kis hőemelkedése volt, ezért vettek tőle vért. Ez így leírva tök egyszerűnek tűnik, de higgyétek el nem volt az. Aki már próbált polipot lefogni, olyat, aminek a csápjai kemény cipőben végződnek és közben úgy üvölt, mintha nyúznák, annak van némi fogalma, milyen lehetett. Vele sírtam, miközben a nővérkével megpróbáltuk a hatszáz kezet és lábat növesztő gyereket lefogni. 

Egy hét az eredményig. A doki szerint csak egy olyannak lehettem tanúja, amit ők lassú légzésnek hívnak. Babáknál előfordul. Figyeljem, de szerinte nem lesz baj. 

Napközben aludt. Én pedig figyeltem. Három kávé van bennem és egy kóla. Ma éjjel sem alszom. Figyelem. Most már tényleg azt szeretném, ha semmi sem történne velünk. Csak csillámpónik és habcsókok, rózsaszín szikrázó festékkel.

11 megjegyzés:

  1. Hú, nem is tudom mit mondjak. Gondolotok rátok, nem lesz semmi baj!

    VálaszTörlés
  2. Jézusom!!!

    A babakori légzésfigyelő nincs már meg nektek, nem lehetne azt beüzemelni?

    És mit néznek a vérképben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt légzésfigyelőnk. Most kapunk egyet kölcsön. Csak az a gond, hogy Bebe körbejárja az ágyat álmában, a légzésfigyelő pedig akkor is jelez, ha a baba nincs rajta az érzékelőn. Meglátjuk.

      Annyira azzal voltam elfoglalva, hogy megnyugtassam és közben bocsánatot kérjek a nővértől, akit becsületesen állon rúgott, hogy bár hallottam, egyszerűen nem maradt meg a fejemben.

      Törlés
  3. Hát most majdnem elsírtam magam, hogy olvastam. Hallottam ilyenről, hogy olyan mélyen alszik a baba, hogy szinte nem vesz levegőt. Babocskánk amikor egy hetesen elsőre végig aludta az éjszakát, ott ültem az ágyánál, mert féltem, hogy nem csak alszik. Az is rettenetes volt. Remélem a dokinak igaza van. Kitartást. Puszi.

    VálaszTörlés
  4. jézusom, tök megijedtem ahogy olvastam, hát el se tudom képzelni ti mennyire. remélem megoldódik!

    a másik meg, hát milyen szerencse, hogy a szép nagy E. nyitott ajtót és nem pl te, így legalább láthatta az arra kolbászoló úriember, hogy milyen szál férfi őrzi a házatokat :)

    VálaszTörlés
  5. A légzésfigyelő alá tegyetek valami nagyon vékony falapot és akkor működik akkor is, ha sokat mozog Bebe. Falap, arra a légzésfigyelő és arra a matrac. Pl ha maradt laminált parkettátok vagy valami hasonlót találtok a maradékok között a B&Qban is. Nem kell hogy teljesen lefedje az ágyat, mi egy 60*120as ágyhoz 50*80ast vagattunk. Reméljük csak nagyon mélyen aludt. A vérvétel nagyon szörnyű ennyi idősen, mi par hete voltunk, ketten fogtuk le és harmadik néni vette tőle a vért. Iszonyúan sírt, napokig emlegette és persze sírtam én is. És pár hét múlva meg kell ismételni mert véletlenül kidobták a kémcsövet:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiába volt a beceneve Ficánka... szerintem direkt sportot űz, hogy a légzésfigyelő riasszon. Most ugyan nem az figyelem, hogy lélegzik e, hanem, hogy ne az alvósállatain aludjon, mert akkor riaszt. Mocsok fáradt vagyok. De a jó hír, hogy azóta semmi baj nem volt.

      Kidobták a kémcsövet? Szerintem ennél a pontnál én összeroppantam volna... még egy vérvétel. Ez az én idegeim már nem bírnák. Gondolok rátok. Miért kellett a vérvétel? Remélem semmi nagyon komoly. :(

      Törlés
    2. Hát én is azt hittem, hogy felnyarsalom a telefonon keresztül a nénit:( Genetikai vizsgálathoz kell, van az apai ágon egy anyagcsere betegség és most azt akartuk megnezetni nála. A teljes panel 200E Ft, mivel a betegsegnek nincs tünete nála, a TB nem finanszírozza. Így első körben csak egy részét csinaltattuk meg, az eredmény alapjan szükséges a második körben a maradék, hogy ne kelljen megszúrni még1x. Nalatok van eredmény?

      Törlés
  6. Van olyan légzésfigyelő aminek két lapja van.Tudom mit érezhettél.Az én fiamnak volt légzésleállása többször is.Ébren...Nem kívánom senkinek.:(

    VálaszTörlés
  7. Van olyan légzésfigyelő aminek két lapja van.Tudom mit érezhettél.Az én fiamnak volt légzésleállása többször is.Ébren...Nem kívánom senkinek.:(

    VálaszTörlés
  8. Jézusom, én azt hittem valami rémálmot írsz le, és az lesz a vége, hogy felébredsz és a kis mókus békésen szuszog melletted. Szörnyű volt olvasni, gyomrom, szívem, mindenem összeszorult. Ugye minden rendben azóta?

    VálaszTörlés