2012. június 11., hétfő

Colorful and smelly


Vannak itten fura szokások és nem csak az, hogy nézz jobbra, hanem sok-sok más is. Egyébként a balra nézés olyan szinten van genetikailag belénk kódolva, hogy egyszerűen képtelenség nem balra nézni először, mikor átkelsz az úton. Szerencsére az útfestések segítenek, de így is simán látni ki is érkezett a kontinensről. A gyanakvó és tanácstalan arc mindenkit elárul. Ezen kívül egyébként az igazi londoni sosem néz körül, hanem megy. Tök egyszerűen, tökön-babon, árkon-bokron. Piros lámpa? Ne viccelj! Senki sem állíthatja meg.

Esernyő. Magyarázzam? Esik. Folyton. Ma pl. 100-szor áztam meg, az alatt a rövid idő alatt, amit sétálva kellett megtennem, kb. össz-vissz 15 percet. Mégis rommá áztam. Az esőkabát nem segít, mert vastag, sok helyet foglal, utálatos folyton magaddal cipelni. Esernyő az kell. Esernyőt bárhol beszerezhetsz. Tényleg. Bárhol. A kérdés az, mennyit áldozol rá. Ne sokat. Ez egy bölcs tanács. Ha esik, márpedig mindig, akkor a szél is fúj, ergo az esernyőd egy pillanat alatt ripityára törik. Nem éri meg egy drágábbat venni, mikor 1 fontért bármikor, bárhol újat veszel.

Sörözők. Bemutatom nem kell, mindenki ismeri a pub-okat. Azt viszont nem tudjátok, hogy az igazi londoni nem bent az asztalnál ülve issza a sörét, hanem a pub előtt bandákba verődve. Az ablakpárkányok mind-mind könyöklőnek vannak kialakítva, arra teszik a sört, arra könyökölnek, támaszkodnak és közben nagy hangon magyaráznak. Ugyanez elitebb helyen: zsebkendőnyi terület, bukszusokkal körbekerítve, martinivel felszolgálva.

És az amitől megfeszülök: mindenkinek ugyanolyan szaga van. Otthon ha felszállsz a buszra érzed az emberek szagát. Van, aki büdös. Van, aki frissen mosott öblítős. Van, aki parfümös és azok is mind különbözőek. Itt? Minden embernek egyenszaga van. Menta, citrus, vanília. Mindenkin. Félelmetes. Én nem akarom, hogy egyenszagom legyen. Az egyenszag csúnya, gonosz, az ördögtől való dolog. Csak úgy mondom.

És alattam egy kurva lakik. Ez most már egészen biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése