2012. október 25., csütörtök

Bus 16


Megígértem nektek egy posztot a 16-os buszról, de igazából annyira nem volt érdekes. Viszont 2 órás buszút, 4 óra oda- vissza. Jó, ez igazából nem igaz, hogy nem volt érdekes, mert 2 órába belefért London sava-borsa, de tényleg.  Hyde Park Corner, Marble Arch, majd Edgware Road. Az Edgware Road már maga London quintesszenciája. Arab, libanoni, afrikai, egyiptomi boltok, fodrászok, kávézók, utcai árusok váltják egymást. Vízipipázó törökök, arabok dominóznak a kirakott asztalokon, gyerekek rollereznek körülöttük, járókelők alkudnak az árusokkal.
Majd következik Bayswater, ahol gyönyörű viktoriánus apartman épületek szegélyezik az utat, pálmafákkal, örökzöldekkel, vörös téglás kerítésekkel, ajtónállókkal és portásokkal. Azt hiszed, hogy ilyenek csak a filmekben fordulnak elő, de nem, Little Cairo után magába a tökéletes arisztokrata Londonban találod magad. Sok időd azonban nem lesz  ezen gondolkodni, mert proli London azonnal a nyakadba liheg. Tömbházak, melegítős suhancok, leplekbe öltözött nők járnak az utcákon, ordibálnak és káromkodnak. Kitört ablakú kirakatok, bedeszkázott ablakok, szakadt függönyök a házakon, málló vakolat. Félelmetes. Majd újabb váltás. Normális London, normális emberek, normális boltok. És ez két óra. Jó, mondjuk azt el kell mondanom, hogy a londoni buszok kb. minden fűszálnál megállnak, minden busz után rohanót megvárnak.
Képek nincsenek, mivel itt élek és számomra ez a buszút kb. minden buszutamra hasonlít. Szóval, nekem ez nem volt igazi kaland. Viszont ha egyszer Londonba jártok ki ne hagyjátok a 16-os buszt, ami 104 éve ugyanazon az útvonalon közlekedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése